Jacquelyn Wagner

Nasjonalitet: USA
 · Instrument: Sopran

Opplev den verdenskjente sopranen Jacquelyn Wagner under årets festspill!

Jacquelyn Wagner er etterspurt av prestisjetunge operahus og festivaler som Paris Opera, Teatro alla Scala, Zürich Opera House, Gran Teatre del Liceu i Barcelona, Deutsche Oper Berlin, Salsburg Festival, og i år kan hun oppleves under Festspillene i Elverum.

Med sin «nydelige rene og fokuserte lyd» (The New York Times) og «sølvaktige tone» (Opera News), imponerer hun sitt publikum hver gang hun står på en scene. Hun har rungende suksess med et repertoar som Mozart, Handel, Verdi og Puccini, med et spesielt fokus på den tyske Fach og de ikoniske jugendlich-dramatiske rollene til Wagner, Strauss og Weber.

Jacquelyn studerte ved Manhattan School of Music og ved Oakland Universety of Michigan. Hun startet sin karriere ved Deutsche Oper Berlin som stipendiat og senere som ensemblemedlem.

Gjennom sin karriere har hun har vunnet en rekke internasjonale konkurranser som International Voice Competition Francisco Vinas, Voice Competition Renata Tebaldi og Panasonic Voice Competition i New York i Alice Tully Hall.

Hun har også fått «special mention» ved «Palm Bach Opera Competition junior division to år på rad, og mottatt Jenny Lind Society Scholarchip to ganger. Wagner er også mottaker av et «Fulbright Study Grant».

I 2022/23 har hun blant annet besøkt Puccini Festival i Torre del Lago med hovedrollen i «La rondine», Staatsoper Stuttgart som Contessa i «Le nozze di Figaro», Teatro Regio i Torino som Donna Anne i «Don Giovanni» dirigert av Riccardo Muti. Jacquelyn vender også tilbake til Theater an der Wien. Der skal hun på nytt gjøre sin anerkjente skildring av Agathe i «Der Freischütz» i en ny produksjon. Hun synger også for samme rolle når hun returnerer til Opernhaus Zürich.

På konsertscenen kan Wagner høres i Mahlers «Symphony of a Thousand» med Royal Philharmonic Orchestra ledet av Vasily Petrenko i Royal Albert Hall og med Gewandhausorcherter dirigert av Andris Nelsons som en del av Leipzig Mahler Festival. Hun dukker også opp som Leonore i «Fidelio» under en konsert i Tonhalle Zürich med Tonhalle Orchestra og Paavo Järvi.

Les mer om hennes prosjekter her:
https://www.jacquelynwagner.com/english

Les mer

Giani Lincan

Stian Carstensen

Eli Kristin Hanssveen

Johannes Gustavsson

Juanjo Mena

Alba Ventura

Jacquelyn Wagner

Sopran

Maria Meerovitch

Piano

Sergei Nakariakov

Trompet

Ungdomssym­fonikerne

Orkester

Ole Edvard Antonsen

Trompet