2.-11. AUGUST 2024

NI&Co

Nasjonalitet: Litauen
 · Født: 2006

«Virkelig verdt oppmerksomhet», BBC World Service.

Det var tilbake i 2006, den 19 år gamle litauiske komponisten Gediminas Gelgotas fikk en idé om å samle strykere til å fremføre musikken og sine kunstneriske visjoner. Strykeensemblet fikk navnet New Ideas Chamber Orchestra, også kalt NICO.
Ensemblet har gjort stor suksess, og spiller i dag på musikkarenaer verden over. De er kjent for sine forlokkende, fengslende og originale musikkframføringer.

NICOs opptredener inkluderer ofte fantastiske transkripsjoner av de mest elskede klassiske verkene av Bach, Vivaldi og Mozart, samt ny musikk fra andre minimalister som Riley, Glass, Tavener, Pärt og andre. NICO-konseptet har sterke føringer fra Gelgotas musikalske språk, der det klassiske uttrykket blandes med hint og påvirkninger fra populærmusikken.

Ensemblet gjør sine opptredener på prestisjetunge konsertarenaer som Leipzig Gewandhaus, St Martin-in-the-Fields og Opéra de Nice. De har turnert over hele Europa og i Asia og USA og opptrådt for Hans Hellighet Dalai Lama, Pave Frans og Dronning Sonja.

Artistene til NICO er unge, profesjonelle og prisvinnende musikere.
Hovedmedlemmer:

Augusta Jusionytė (fiolin, konsertmester)

Dalia Simaškaitė (fiolin)

Julija Ivanovaitė (fiolin, bratsj)

Agata Ursul (fiolin)

Liudvikas Silickas (cello)

Augustinas Sokalski (cello, NICO-stipendiat)

Vincas Bačius (kontrabass)

Gediminas Gelgotas (grunnlegger | kunstnerisk leder | komponist)

Les mer om NICO her:
https://www.nicomusic.eu 

Les mer
WordPress › Feil

En kritisk feil har inntruffet på dette nettstedet.

Lær mer om feilsøking med WordPress.