2.-11. AUGUST 2024

/
/
Billedkunstner

Marius Neset

Opplev en av Norges mest internasjonalt kjente jazztalenter, Marius Neset, under Festspillene i Elverum 2023!

Den bergenske jazzkomponisten Marius Neset (1985) har imponert med sitt musikalske talent fra ung alder, og anses i dag anses som en av Norges mest internasjonalt kjente jazztalenter.

I en alder av 5 år, ble Marius introdusert for trommer, noe han selv mener har hatt stor innvirkning på hans tilnærming til komposisjon og hans rytmiske base som profesjonell jazzmusiker. Marius Neset har et musikalsk uttrykk som viser et stor mangfold og flyt mellom forskjellige musikksjangre, og har tenorsaksofon som sitt hovedinstrument, men spiller også sopransaksofon.

Marius er utdannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvor han i dag også er bosatt. Under sin utdanning hadde han den engelske komponisten (pianist og ensemblearrangør), Django Bates, som sin lærer og mentor. De har i senere tid samarbeidet med en rekke prosjekter.
Neset har også spilt med Trondheim Jazzorkester og er tidligere medlem av det dansk-norske bandet JassKamikase.

Marius Neset har vunnet prisen Årets Talent under Nattjazz i Bergen i 2004, og vært nominert til Spellemann to ganger. I 2012 ble han sammen med Daniel Herskedal nominert i åpen klasse for sitt prosjekt «Neck of the woods», og i 2017 ble han nominert i klassen jazz med sitt prosjekt «Circle of chimes».

Marius Neset er signert av det voksende britiske jazzmerket Edition Records.

Neset sammenlignes med jazzmusikere som Michael Brecker og Jan Garbarek.

Informasjonen er hentet fra:
https://www.mariusneset.info/bio.html
https://snl.no/Marius_Neset

Få med deg siste nytt!