Geir Inge Lotsberg

Nasjonalitet: Norge

Kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum i perioden 1998-2000.

Elverumsingen Geir Inge Lotsberg (f. 1969) startet tidlig sin karriere som profesjonell musiker og er i dag en av Norges mest aktive kammermusikere.

Han fikk allsidig erfaring allerede i ung alder fra Det Norske Kammerorkester og Camerata Academica Salzburg. Han ble også engasjert som konsertmester i Bergen Filharmoniske Orkester og Den Norske Operas Orkester, hvor han senere ble ansatt som konsertmester over flere år.

Geir Inge Lotsberg har studert fiolin i Oslo med Leif Jørgensen, Sandor Vègh i Salzburg, Camilla Wicks i Houston og Ana Chumachenco i München. Fra 1982 til 1991 var han deltaker på Ungdomssymfonikernes sommerkurs i Elverum.

Lotsberg var med å etablere Oslo Strykekvartett i 1991.
Senere i 1998 ble han, sammen med Håvard Gimse, kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum i en periode over tre år frem til 2000.
Sommeren 2017 tok han over som kunstnerisk leder for TrondheimSolistene, et engasjement han avslutter sommeren 2024.

Geir Inge har i tillegg til å samarbeide nært med musikere som Kåre Nordstoga, Håvard Gimse, Einar Steen-Nøkleberg og Vebjørn Anvik, vært solist med blant andre Ungdomssymfonikerne (1984, 1986, 1989, 1992), TrondheimSolistene, Den Norske Operas Orkester, Kringkastingsorkesteret og Camerata Academica Salzburg.

Gjennom årene har Geir Inge gitt ut en rekke CD-innspillinger med verk av Johann S. Bach, Carl Nielsen og Edvard Grieg, samt flere plater viet nyskrevet musikk for solofiolin.

Siden 2007 har han spilt på en fiolin bygget av Joseph Guarnerius filius Andreae fra 1703, stilt til rådighet av Dextra Musica.

Fotograf Nicolaj Lund.

Les mer

Melissa Horn

Ungdomssym­fonikerne

Orkester

Ole Edvard Antonsen

Trompet