Ungdomssym­fonikerne

Nasjonalitet: Norge
 · Født: 1973
 · Instrument: Orkester

Norges nasjonale ungdomsorkester, Ungdomssymfonikerne, består av landets 100 mest talentfulle og dyktige musikkstudenter. Orkesteret blir regnet som et av de beste av sitt slag, og har som visjon å være anerkjent som et av Europas ledende ungdomsorkestre. Årlig samarbeider orkesteret med internasjonalt kjente dirigenter og solister, og gjester klassiske festivaler på turne i Europa. Orkesteret gjør 5 produksjoner årlig, fordelt på 8-12 konserter, og spiller for et stort publikum.

Orkesteret har arrangert sommerkurs i Elverum siden oppstarten i 1973, og anses som en av grunnpilarene til Festspillene i Elverum. Festspillene har hatt et årlig samarbeid med Ungdomssymfonikerne siden første festspill i 1974, med tre faste produksjoner: Åpningskonsert, Populærkonsert og Avslutningskonsert.

Orkesterets målsetning er å gi unge musikere erfaring på vei mot en profesjonell karriere ved å spille i et fullt utbygd symfoniorkester og å fremføre sentralt orkesterrepertoire. Ungdomssymfonikerne skal være den ledende rekrutteringsinstansen for landets profesjonelle orkestre. Kursdeltakerne deltar år etter år og flere av dagens musikere i orkesteret er faktisk andregenerasjons deltakere.

Ungdomssymfonikerne har turnert verden over og spilt sammen med flere av verdens mest anerkjente solister og dirigenter. De senere år har orkesteret gjestet konsertserien SommerKlassisk i Tivoli i København en rekke ganger. Under festivalen Young Euro Classic i Berlin, har Ungdomssymfonikernes konserter to år på rad (2015 og 2016) blitt beskrevet som noen av festivalens høydepunkt av internasjonal presse.

De siste årene har Ungdomssymfonikerne spilt med dirigenter og solister som Juanjo Mena, Vasily Petrenko, Christian Vásquez, Andrew Manze, Eliahu Inbal, Leif Ove Andsnes, Truls Mørk, Solveig Kringlebotn, Håkan Hardenberger, Barbara Hendricks, Henning Kraggerud, Håvard Gimse, Arve Tellefsen, Elisabeth Nordberg-Schulz og Ole Edvard Antonsen.

Les mer

Giani Lincan

Stian Carstensen

Eli Kristin Hanssveen

Johannes Gustavsson

Juanjo Mena

Alba Ventura

Jacquelyn Wagner

Sopran

Maria Meerovitch

Piano

Sergei Nakariakov

Trompet

Ungdomssym­fonikerne

Orkester

Ole Edvard Antonsen

Trompet