Ole Edvard Antonsen

Nasjonalitet: Norge
 · Født: 1962
 · Instrument: Trompet

Lokale Ole Edvard Antonsen fra Vang i Innlandet, regnes i dag som en av verdens ledende trompetsolister, og er en av Norges absolutt største internasjonale stjerner.

Antonsen har spilt som solist på de store musikkscenene i mer enn 40 land rundt om i verden som Carnegie Hall NY, Musikverein i Wien, Suntory Hall Tokyo, Sydney Opera House, Barbican Hall London, Philharmonie og Konserthaus Berlin. I tillegg har han spilt på store stadioner som Olympiahalle München, Seoul Olympic Stadium etc etc.
Hans bemerkelsesverdige allsidighet som musiker gjør at han er like mye hjemme, og jobber med et symfoniorkester eller samarbeider med pop-, rock- eller jazzmusikere.

Som dirigent har Antonsen dirigert en rekke forskjellige orkestre og ensembler som Stavanger Symfoniorkester, Bergen Filharmoniske Orkester, Gøteborg Symfoniorkester, Sao Paulo Symfoniorkester og tidenes første prosjekt med verdensorkesteret «World of Winds» i 2006. Fra 2006 ble Antonsen sjefdirigent og kunstnerisk leder for Luftforsvarets Band, og fra 2010 har han samme rolle for Det Norske Blåseorkester. Han har også vært kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum siden 2016.

I august 2007 ble han utnevnt til kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden av Hans Majestet Kong Harald for hans formidable bidrag til norsk musikk både i Norge og i utlandet.

Antonsen har urfremført mer enn 60 store verk skrevet spesielt for ham.

Informasjonen er hentet fra:

https://www.oleedvardantonsen.com/biography.htm

Les mer

Giani Lincan

Stian Carstensen

Eli Kristin Hanssveen

Johannes Gustavsson

Juanjo Mena

Alba Ventura

Jacquelyn Wagner

Sopran

Maria Meerovitch

Piano

Sergei Nakariakov

Trompet

Ungdomssym­fonikerne

Orkester

Ole Edvard Antonsen

Trompet