Built For Speed

Nasjonalitet: Norsk

Built For Speed er i sitt 25. år og trakterer stadig sin rockabilly på svære, feite halv-akustiske Gretsch-gitarer med kanon ekko gjennom en gammel rørforsterker. Ikke minst rytmebelagt av en eksplosiv, galopperende kontrabass, og understreket av en groovy trommis som er omtrent overalt samtidig.

Fars-gitarist og vokalist Anders Westhagen har nå spilt med sin trommis-sønn Andreas siden han var 4 år, og de startet bandet da han var 9. Nå er Andreas 34 og en av landets desidert beste trommiser, uansett sjanger.

Sammen med landets største kontrabassist Ole Evensen har trioen rocket i inn- og utland og gitt ut skivene “Nasty” (2000), “Gretscoholic …and Other Love Songs” (2004) og ”Even Roadies Get Their Share” (2009) på det norske Rockabilly-plateselskapet Flipside Records, samt CD-EP’en ”Born To Rock” (utgitt på 20-årsjubileet i 2017) på bassist Evensens eget BFS Records.

Med Anders Westhagens 80-talls-dager i legendariske Teencats i minne blir han ofte omtalt som en norsk utgave av Stray Cats-sjefen Brian Setzer.

Les mer

Built For Speed

Yngve Søberg

Baryton

Melissa Horn

Vokal

Ungdomssym­fonikerne

Orkester

Ole Edvard Antonsen

Trompet