Yngve Søberg

Yngve Søberg ble en del av solistensemblet i Den Norske Opera & Ballett i 2010 og han har sunget en rekke hovedroller og fått kritikerne til å hente fram de helt store superlativene.
Våren 24 sang han i Mahlers åttende under Festspillene i Bergen, som var avskjedskonserten for Edward Gardner med Bergen Filharmoniske Orkester. Aksel Dalmo Tollåli skrev følgende i Aftenposten: «Yngve Søberg viser nok en gang hvor god han er i det tyske repertoaret, og hans korte arie i starten av del to står som et av kveldens store høydepunkt.»
Sesongen 18/19 debuterte han i rollen som Rigoletto i Firenze og som Sharpless i Madama Butterfly i Zürich. Siden har han tolket begge rollene blant annet under Festspillene i Bregenz. Rigoletto har han dessuten sunget både i Hannover og Hamburg, i tillegg til i Operaen i 2019 og 2022. Da skrev Vårt Land at Søberg var født til rollen, og at «det skal stort hjerte og en stemme som har det levende livet i seg, for å gestalte denne komplekse skikkelsen, noen vil si en av de mest sammensatte i operalitteraturen». NRK mente at hans kraftprestasjon gjorde det til en «uforglemmelig opplevelse».
Etter studier ved Norges musikkhøgskole og Det Kongelige Danske Operaakademi debuterte Søberg i rollen som mandarin i Turandot ved operaen i København. Ved Nasjonaloperaen her hjemme var hans første rolle sakristanen i Puccinis Tosca i 2007.
Yngve Søberg har gjort seg bemerket i flere sangkonkurranser, og var en av finalistene i Belvedere Competition i 2007. Med et konsertrepertoar bestående av blant annet Händels Messias, Mozarts Requiem, Faurés Requiem og Beethovens Symfoni nr. 9 er han også en ettertraktet konsertsanger.

Les mer

Built For Speed

Yngve Søberg

Baryton

Melissa Horn

Vokal

Ungdomssym­fonikerne

Orkester

Ole Edvard Antonsen

Trompet