Stian Carstensen

Stian Carstensen er en av verdens fremste multi-instrumentalister, og trakterer trekkspill, gitar, banjo, sekkepipe, bulgarsk fløyte, pedal steel gitar, fiolin og leirgjøk for å nevne noen...

Han har vokst opp på Eidsvoll i en musikerfamilie med hele 5 generasjoner trekkspillere på begge sider av slekten. Carstensen har studert på jazzlinja ved Trøndelag musikkonservatorium og har i en årrekke studert tradisjonell bulgarsk folkemusikk og komposisjon.

Stian er for mange mest kjent som frontfigur i Farmers Market, men han har også markert seg som soloartist, solist og konferansier. Med sitt mangfoldige repertoar som strekker seg fra folkemusikk til klassisk og improvisasjonsmusikk i forskjellige former, sørger han for lekne konserter med en blanding av det tradisjonelle, spontane improvisasjoner og ikke minst noen vitser på eidsvolldialekt. Musikalsk brådiktning over forslag fra publikum er et varemerke!

Stian har gjennom tiden samarbeide med folk som blant annet Elias Akselsen, Anne Sofie von Otter, Mike Patton, Wenche Myhre, Øystein Sunde, Michael Brecker, Jacob Collier og Arve Tellefsen for å nevne noen. Han har også spilt med orkestre i inn og utland.

For sitt virke har han mottatt Gammelengsprisen (2005), to spellemannpriser (2008 og 2012), Telenors kulturstipend for grenseløs kommunikasjon (2014) og nominert til Nordisk Råds musikkpris (2021).

Les mer

Built For Speed

Yngve Søberg

Baryton

Melissa Horn

Vokal

Ungdomssym­fonikerne

Orkester

Ole Edvard Antonsen

Trompet