Vertavo

Nasjonalitet: Norge

Kunstneriske ledere for Festspillene i Elverum i perioden 2001-2015.

Vertavo ble grunnlagt i 1984 og anses som en av de ledende strykekvartettene i Europa. Kvartetten er en institusjon i norsk musikkliv og det er ikke mange grupper, uavhengig av sjanger, som kan skryte av å ha holdt sammen i 40 år.

Som vinner av 1. prisen, publikumsprisen, en enstemmig kritikerpris og radiolytternes pris ved 2nd Melbourne International Chamber Music Competition 1995, har de jevnlig blitt invitert til Australia og New Zealand for turneer, festivaler og som lærere på mesterklasser.

Kvartetten turnerer ellers i hele Europa og har opptrådt i anerkjente saler som Schauspielhaus og Kammersaal der Philharmonie i Berlin, Schloss Mirabel i Salzburg, Concergebouw i Amsterdam og Wigmore Hall i London. Festivalengasjementene inkluderer de aller fleste skandinaviske kammermusikkfestivaler i tillegg til bl.a. Bath Music Festival (England), Kuhmo Chamber Festival (Finland), Epinal Festival Musique de Chambre (Frankrike), samt Berliner Festspiele (Tyskland).

De mottok Kritikerprisen fra norsk presse i 1996 og vant 1. pris i den Nordiske Kammermusikkonkurransen i København samme år. Vertavo mottok Grieg-prisen, som tildeles utøvere på det høyeste internasjonale nivå, i 2005.

Vertavo spiller på instrumenter lånt ut av Dextra Musica, et selskap eid av Sparebankstiftelsen DnB.

Les mer

Melissa Horn

Ungdomssym­fonikerne

Orkester

Ole Edvard Antonsen

Trompet