Wolfgang Plagge

Nasjonalitet: Island
 · Født: 1981
 · Instrument: Klaver

Wolfgang Plagge er en norsk pianist og komponist. Han startet å spille piano i fireårsalderen, og ble kjent som et vidunderbarn etter han vant en talentkonkurranse på britisk tv som tiåring. Året etter vant han Ungdommens Pianomesterskap. Plagge debuterte som pianist i en alder av tolv år, og har til nå komponert mer enn 130 verker.
Som komponist har han en verkliste som spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker, hvor hoveddelen består av klaver- og kammermusikk. Hans verkliste består blant annet av syv klaversonater, fire sonater for horn og klaver, fire sonater for fiolin og klaver, kammermusikkverker både for strykere og blåsere, en rekke konserter for ulike besetninger, liturgisk musikk, kormusikk, sanger og symfonisk musikk.

Wolfgang Plagge har mottatt flere anerkjente priser for sine verker, og hans musikk oppføres av orkestre, ensembler og enkeltmusikere over hele verden.

I 2001 ble han tildelt den amerikanske ASCAP Award, og i 2007 ble han tildelt den ungarske ordenen Den internasjonale kulturelle ridderorden av St. Stefan. Dette er Ungarns høyeste sivile utmerkelse, og Plagge fikk den for sitt arbeid med å fremme ungarsk musikk og kultur i Norden.

Hør han spille som 8-åring på NRK: 
https://www.youtube.com/watch?v=qDGnyJl4OAw 

Les mer om Wolfgang Plagge: 

https://nbl.snl.no/Wolfgang_Plagge

Les mer

Built For Speed

Yngve Søberg

Baryton

Melissa Horn

Vokal

Ungdomssym­fonikerne

Orkester

Ole Edvard Antonsen

Trompet